piątek, 2 stycznia 2015

Czerwone owocowo-warzywne smoothie

Składniki:
  • 1 duży burak czerwony
  • świeże jagody, maliny
  • pestki granatu(słodka odmiana)
  • owoce liczi bez pestek
  • mrożone truskawki, porzeczki czerwone i czarne
  • 2 łyżki oleju lnianego
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • woda niegazowana w razie gdy koktajl jest zbyt gęsty

Dekoracja:
  • natka pietruszki, plasterki banana i płatki migdałowe

Przygotowanie:

Do blendera wlewamy wcześniej przygotowany w sokowirówce sok z buraka. Wrzucamy pozostałe
owoce, dolewamy ok. pół szklanki wody, olej lniany(lub siemię lniane) i syrop klonowy(można zastąpić miodem lub 2 łyżkami cukru trzcinowego).Wszystko miksujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji, w razie potrzeby dolewamy wody.
Koktajl dekorujemy natką, płatkami migdałowymi i bananem.

Pyszny i zdrowy koktajl, gorąco polecam!

Smacznego! :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz