- 1 duży burak czerwony
- świeże jagody, maliny
- pestki granatu(słodka odmiana)
- owoce liczi bez pestek
- mrożone truskawki, porzeczki czerwone i czarne
- 2 łyżki oleju lnianego
- 1 łyżka syropu klonowego
- woda niegazowana w razie gdy koktajl jest zbyt gęsty
Dekoracja:
- natka pietruszki, plasterki banana i płatki migdałowe
Przygotowanie:
Do blendera wlewamy wcześniej przygotowany w sokowirówce sok z buraka. Wrzucamy pozostałe
owoce, dolewamy ok. pół szklanki wody, olej lniany(lub siemię lniane) i syrop klonowy(można zastąpić miodem lub 2 łyżkami cukru trzcinowego).Wszystko miksujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji, w razie potrzeby dolewamy wody.
Koktajl dekorujemy natką, płatkami migdałowymi i bananem.
Pyszny i zdrowy koktajl, gorąco polecam!
Smacznego! :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz