Składniki:
- 1,5 szklanki mąki ryżowej
- 0,5 szklanki mąki gryczanej
- 4 jajka
- 1 średniej wielkości cebula
- 4 duże ziemniaki
- 1 szklanka oleju
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
- 1 łyżeczka kminku
- pestki dyni
- 1 opakowanie bezglutenowego proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Przesiewamy obie mąki, dodajemy proszek do pieczenia, wbijamy jajka, mieszamy. Dodajemy potarte na tarce o drobnych oczkach ziemniaki i cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Przyprawiamy solą, pierzem i gałką, dodajemy kminek i pestki dyni. Na koniec dodajemy olej, mieszamy i przekładamy do wysmarowanej masłem blaszki keksówki. Górę posypujmy sezamem i pestkami dyni. Pieczemy w temp. 170-180 st. C z termoobiegiem przez ok. 1 godzinę. Gorąco polecam!
Smacznego!:-)
Zrobię go dzisiaj albo jutro :)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że wyjdzie i będzie smakował :)
OdpowiedzUsuńzaskakujący przepis na chleb! :)
OdpowiedzUsuńzachęcam do wzięcia udziału w konkursie :)http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2015/02/konkurs-walentynkowy.html
Dziękuję, jeśli znajdę chwilkę to chętnie wezmę udział w tym konkursie :)
UsuńLooks like a nice bread. I understand almost every second ingredient and am not sure about the rice product you use. What is it? Thanks.
OdpowiedzUsuńThank you very much, I `m sorry I speak only a little English. Ingredients :
Usuń1,5 glasses groundrice ( white ), 0,5 glasses buckwheat , four eggs , one onion , four patatoes , one glass sunflower oil ( variant rapeseed oil ),salt , pepper , mace , carway seed , pumpkin seeds , one pkg. glutenfree baking powder .All the best and Good luck !!!!
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń