Składniki:
- 1/2 brokuła
- 1/4 romanesco
- 1 mała cukinia
- 1 dymka
- garść świeżego koperku
- 1 jajko
- ok.2 łyżek mąki kokosowej
- sól, świeżo mielony pieprz, czosnek granulowany, kurkuma
- olej kokosowy do smażenia
Przygotowanie:
Brokuł i kalafior romanesco dzielimy na cząstki i gotujemy kilka minut na parze. Przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem, dodajemy potartą na grubych oczkach surową cukinię, wbijamy jajko,dodajemy drobno pokrojony koperek i dymkę, doprawiamy do smaku. Do masy dodajemy mąkę kokosowa, całość dokładnie mieszamy i formujemy małe kotleciki. Kotlety smażymy krótko z obu stron, na dobrze rozgrzanej patelni, na oleju kokosowym. Gotowe. Doskonały pomysł na szybki i smaczny, bezmięsny obiadek. Gorąco polecam!
Smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz