wtorek, 12 stycznia 2016

Kotlety z brokuła i romanesco


Składniki:

  • 1/2 brokuła
  • 1/4 romanesco 
  • 1 mała cukinia 
  • 1 dymka 
  • garść świeżego koperku 
  • 1 jajko 
  • ok.2 łyżek mąki kokosowej 
  • sól, świeżo mielony pieprz, czosnek granulowany, kurkuma 
  • olej kokosowy do smażenia

Przygotowanie:

Brokuł i kalafior romanesco dzielimy na cząstki i gotujemy kilka minut na parze. Przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem, dodajemy potartą na grubych oczkach surową cukinię, wbijamy jajko,dodajemy drobno pokrojony koperek i dymkę, doprawiamy do smaku. Do masy dodajemy mąkę kokosowa, całość dokładnie mieszamy i formujemy małe kotleciki. Kotlety smażymy krótko z obu stron, na dobrze rozgrzanej patelni, na oleju kokosowym. Gotowe. Doskonały pomysł na szybki i smaczny, bezmięsny obiadek. Gorąco polecam!




Smacznego :-) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz