- 1/2 zielonej papai
- 1 duża marchewka
- 1 dymka
- 1 łyżeczka cukru palmowego
- sok z limonki
- sól, pieprz, imbir do smaku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1/2 słodkiej pomarańczy
Przygotowanie:
Obraną papaję i marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy drobno pokrojoną dymkę, doprawiamy do smaku, dodajemy sok z limonki i oliwę z oliwek. Mieszamy dokładnie i na koniec dodajemy cząstki pomarańczy. Przekładamy na talerzyk, dekorujemy plastrami pomarańczy i listkami świeżej szałwii .Jeśli nie jedliście nigdy zielonej papai to koniecznie powinniście jej spróbować, ponieważ jest to bardzo zdrowy i smaczny owoc( warzywo ). Jego smak przypomina trochę naszą rodzimą kalarepkę i idealnie nadaje się do surówek i potraw na surowo. Gorąco polecam !
Smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz