Składniki na syrop:
- rum
- pół laski wanilii
- cukier trzcinowy
Przygotowanie:
- Usmażyć naleśniki według własnego przepisu. Umyć i obrać jabłka, potrzeć na tarce na dużych oczkach i skropić sokiem z cytryny. Podsmażyć jabłka na maśle. Przyprawić cynamonem i dosłodzić sokiem z agawy. Ilość soku według uznania. Jabłka smażyć do miękkości.
- Odcedzić jabłka a uzyskany sok przelać na patelnię, dodać cukru trzcinowego i odrobinę rumu do smaku. Dodać pół laski wanilii. Gotować przez kilka minut na małym ogniu aż syrop przesiąknie smakiem wanilii. Zredukować.
- Naleśniki podawać z farszem jabłkowym, polane syropem. Jeśli podajemy je na zimno możemy udekorować bitą śmietaną.
Smacznego! :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz