sobota, 27 grudnia 2014

Pasta śniadaniowa z tuńczykiem

Składniki:
  • słoiczek białego tuńczyka (lub zwykły tuńczyk z puszki)
  • 1 czerwona cebula
  • 2-3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 pomidor
  • olej lniany
  • mały koper włoski
  • natka pietruszki

Przygotowanie:
  1. Tuńczyka odsączyć z oleju, rozdrobnić widelcem. Cebulkę, pomidor, koper i jajka pokroić w drobną kostkę.
  2. Wszystkie składniki połączyć, doprawić solą i pieprzem. Dodać 2-3 łyżeczki oleju lnianego i drobno pokrojoną natkę pietruszki, wymieszać.
Doskonale pasuje jako pasta na kanapki z chlebem razowym. U mnie na zdjęciu kanapka piętrowa.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz