środa, 21 stycznia 2015

Białe smoothie z śmietanką kokosową i syropem klonowym

 

Składniki:

  • pół kopru włoskiego
  • 3 pietruszki
  • 3 gruszki
  • 1 jabłko
  • 1 nashi ( gruszka chińska )
  • 1 banan
  • olej kokosowy
  • śmietanka kokosowa
  • syrop klonowy
  • szczypta wanilii i cynamonu
  • daktyle do dekoracji

Przygotowanie:


W sokowirówce wyciskamy sok z kopru, pietruszki, gruszki i jabłka. Gotowy sok przelewamy do blendera, dodajemy pokrojoną gruszkę chińską, banana, odrobinę oleju kokosowego, śmietanki kokosowej i syropu klonowego. Całość miksujemy i doprawiamy szczyptą cynamonu i wanilii.
Gotowy koktajl nalewamy do szklanki lub kieliszka i podajemy udekorowane daktylami, które znakomicie komponują się ze smakiem koktajlu.
Idealne na zimowe dni, pyszne, sezonowe smoothie o bardzo ciekawym smaku. Gorąco polecam!



Smacznego! :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz