Składniki:
- pół kopru włoskiego
- 3 pietruszki
- 3 gruszki
- 1 jabłko
- 1 nashi ( gruszka chińska )
- 1 banan
- olej kokosowy
- śmietanka kokosowa
- syrop klonowy
- szczypta wanilii i cynamonu
- daktyle do dekoracji
Przygotowanie:
W sokowirówce wyciskamy sok z kopru, pietruszki, gruszki i jabłka. Gotowy sok przelewamy do blendera, dodajemy pokrojoną gruszkę chińską, banana, odrobinę oleju kokosowego, śmietanki kokosowej i syropu klonowego. Całość miksujemy i doprawiamy szczyptą cynamonu i wanilii.
Gotowy koktajl nalewamy do szklanki lub kieliszka i podajemy udekorowane daktylami, które znakomicie komponują się ze smakiem koktajlu.
Idealne na zimowe dni, pyszne, sezonowe smoothie o bardzo ciekawym smaku. Gorąco polecam!
Smacznego! :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz