Składniki
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- gruszka nashi
- pół awokado
- 1 gałązka selera naciowego
- pół małego kopru włoskiego
- pół czerwonej cebulki drobno pokrojonej
- garść pestek granatu ( słodka odmiana )
- sok z cytryny do smaku
- sól, pieprz do smaku
- garść płatków migdałowych
- odrobina oleju lnianego
Przygotowanie:
Tuńczyka rozdrabniamy widelcem, dodajemy cebulkę, seler, koper, awokado, nashi pokrojone w dowolne kawałki i pestki granatu, doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Dodajemy łyżeczkę lub dwie oleju lnianego i dokładnie ale delikatnie mieszamy. Na koniec sałatkę posypujemy płatkami migdałowymi. Gotowe!
Bardzo smaczna i orzeźwiająca sałatka o delikatnym słodkawym posmaku. Gorąco polecam!
Smacznego! :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz