sobota, 17 stycznia 2015

Sałatka z tuńczykiem, nashi i granatem


Składniki

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • gruszka nashi
  • pół awokado
  • 1 gałązka selera naciowego
  • pół małego kopru włoskiego
  • pół czerwonej cebulki drobno pokrojonej
  • garść pestek granatu ( słodka odmiana )
  • sok z cytryny do smaku
  • sól, pieprz do smaku
  • garść płatków migdałowych
  • odrobina oleju lnianego

Przygotowanie:


Tuńczyka rozdrabniamy widelcem, dodajemy cebulkę, seler, koper, awokado, nashi pokrojone w dowolne kawałki i pestki granatu, doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Dodajemy łyżeczkę lub dwie oleju lnianego i dokładnie ale delikatnie mieszamy. Na koniec sałatkę posypujemy płatkami migdałowymi. Gotowe!
Bardzo smaczna i orzeźwiająca sałatka o delikatnym słodkawym posmaku. Gorąco polecam!




Smacznego! :-) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz